Spring-summer'23

Free delivery for orders over 150 BGN


14 days right of return

Secure payment

Previous slide
Next slide
14 days right of return

Free delivery for orders over 150 BGN

Secure payment

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА WWW.KENSOL.EU – САЙТЪТ ЗА ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ НА “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД

Сайтът WWW.KENSOL.EU предлага възможност за закупуването на представените продукти, като те се доставят директно до клиента на посочения от него адрес или до поискване от офис на куриерска компания Speedy. Всеки един потребител е обвързан от правилата на настоящите общи условия за ползване от първоначалното влизане в сайта до напускането му.

I. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ
1.1. Настоящият документ съдържа Общи условия, съгласно които “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД предоставя стоки на потребителите/клиентите си посредством Интернет магазина WWW.KENSOL.EU. Тези условия обвързват всички потребители. С натискане на бутона ПОРЪЧАЙ, потребителят/клиентът се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия.
1.2. Идентифициране на потребителя/клиента с цел възпроизвеждане на изявлението му както за приемане на Общите условия, така и за направената поръчка, се извършва чрез съхранените в лог – файлове на сървъра на WWW.KENSOL.EU, съхранение на IP адреса на потребителя/клиента, както и всяка друга информация.
1.3. След кликане на бутона “ПОРЪЧАЙ”, потребителят се съгласяват да закупи стоките, намиращи се в кошницата му. Това действие има правно обвързваща сила. Клиентът получава потвърждение на поръчката и с получаване на това потвърждение се счита, че договорът е сключен. Потвърждението се получава по електронна поща или чрез телефонно обаждане.
1.4. “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД си запазва правото да направи отказ от доставка на направена поръчка в случай, че стоките не са достъпни. При липса на складова наличност от заявената стока, в рамките на работната седмица “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД уведомява потребителя/клиента за изчерпването й чрез изпращане на съобщение до посочения от Клиента електронен адрес или на посочения телефонен номер.
1.5. Договорният език е български, а плащанията ще бъдат извършвани в български левове с ДДС.

II. ПРЕДЛАГАНА СТОКА
2.1. Стоката, която се предлага на WWW.KENSOL.EU е произведена от “КЕНСОЛ” ООД. Носи запазената й марка KENSOL.
2.2. Всеки модел има свой артикулен номер, който е обявен до снимката на модела.
2.3. Моделът се предлага както е на снимката (освен ако не е обяснено с текст друго). “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД не носи отговорност за това как е настроен мониторът на клиента и как в следствие на това той вижда цвета.
2.4. Всеки артикул има отделна цена. Ако клиентът иска да комбинира горна с долна част, следва да поръча и двете части по отделно. Ако клиентът има нужда от различен размер за горна и долна част, това трябва да се упомене при поръчването на двата артикула.
2.5. Артикулите са оразмерени, съгласно приетата българка номерация. За артикулите от трико се използва буквената номерация.

III. ДОСТАВКА
3.1. Доставката на поръчки, направени през интернет магазина WWW.KENSOL.EU се извършват от куриерска компания Speedy. Всички пратки са със срок за доставка 24 часа след изпращане, освен ако не е упоменато друго в платформата на Спиди (касаещо най-вече малките населени места, които се обслужват определен брой пъти седмично).
3.2. Потребителят/клиентът носи изцяло риска от повреждане/загубване на стоката при доставката. Веднага след предаване на стоката на куриер, “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД се освобождава от риска, който се прехвърля върху потребителя/клиента. “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД не носи отговорност за закъснение в случай, че закъснението се дължи на куриер или друг доставчик.
3.2. Веднага след доставката, стоките следва да бъдат прегледани внимателно от потребителя/клиента или упълномощено от него лице. Евентуални повреди, удари и други щети следва да бъдат докладвани незабавно на “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД. В случай, че бъде установено наличие на щети, които са се получили при транспортирането на стоката,”КЕНСОЛ Трейдинг” ООД не носи отговорност за повреждането на тази стока. В случаите когато “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД потвърди поръчката и посочи конкретни дата и час за доставка, изявлението има обвързваща сила. При посочени неверен или сгрешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката, “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД не е обвързана от каквото и да е задължение за изпълнение на поръчката.
3.2.1. При предаване на стоката потребителят/клиентът или трето лице подписват придружаващите я документи. За трето лице се счита всеки, който не е титуляр на заявлението, но приема стоката на доставка и е на посочения от клиента адрес. При отказ за получаване на стоката, извън случаите описани по-долу, отказът се счита за неоснователен и Клиентът дължи заплащане на разходите за доставка и връщане на стоката. В случай, че Клиентът не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД се освобождава от задължението си да достави заявената за покупка стока.
3.2.2. “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД не предлага възможност за отваряне на пратката преди плащане (когато е избран начин на плащане “Наложен платеж”).
3.2.3. Когато доставената стока явно не съответства на заявената за покупка от клиента стока и това може да се установи чрез обикновения й преглед, клиентът може да иска доставената му стока да бъде заменена със съответстваща на направеното от него заявление за покупка в срок от 24 часа от получаването й, при условие, че исканата стока е налична.
3.3. Поръчки се обработват в срок до 5 работни дни.

IV. ЦЕНИ И НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ
Цените, посочени на сайта WWW.KENSOL.EU са с включен ДДС и не включват транспортни разходи. Транспортът в рамките на Република България се извършва от куриерска компания Speedy. Цената, която потребителят/клиентът дължи за транспорт е 3,50 лв. до избран офис на Speedy и 6,00 лв. до адрес. За поръчки над 150 лв. транспортните разходи са за сметка на “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД.
Поръчката може да бъде заплатена с Наложен платеж в брой при получаване на стоката или предварително с дебитна/кредитна карта. При избор на Наложен платеж клиентът дължи допълнителна такса от 2,00 лв.
Картите, които могат да бъдат използвани са Visa, Visa electron, Master Card и Maestro. Ако картата бъде отхвърлена, редно е клиента да провери дали са въведени коректно всички данни, дали не е изтекла валидността на картата, дали не е надхвърлен лимита за пазаруване от самата банка и дали е направена коректно 3D оторизацията, която някои карти изискват. Безопастността при плащане с банкова карта е гарантирана, защото при предаване на данните се използва SSL криптиране.
При плащания с Visa и Mastercard се приемат единствено SET транзакции (сигурни електронни транзакции). След като провери дали картата е включена в системата SET, системата се свързва с банката издател на картата, за да разреши на купувача извършването на покупката. Когато банката потвърди автентичността, сумата ще бъде удържана от картата. В противен случай поръчката ще бъде отменена.
Ако по някаква причина сайтът на Борика не отговаря и плащането не мине, поръчката се трансформира в такава с наложен платеж при желание на клиента.

V. ОТСТЪПКИ
Всеки потребител/клиент на сайта за електронна търговия на “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД има право да си закупи KENSOL VIP карта, която дава привилегии за пазаруване и 10%-ен бонус при всяка следваща покупка. Стойността на отстъпката се натрупва по картата и в даден следващ момент може да се използва като разплащателно средство в онлайн магазин KENSOL. Картата се използва само при покупка да стоки с ненамалена цена. При промоции и намаления, както и за оutlet стоки, VIP картите не са валидни. Натрупване на бонус точки при покупка на стока с редовна цена става винаги, когато клиентът е посочил, че има такава. Ако клиента има реализирана поръчка с VIP карта, от която не е изтекъл 14-дневеният срок, в който има право на отказ, следваща поръчка с VIP карта няма да му бъде изпълнена. В този случай възможните решения от страна на потребителя са или да бъде изпълнена новата му поръчка без оглед на налична VIP карта или да изчака и да се осъществи новата покупка с VIP карта, но след изтичане на 14 дни от предходната.

VI. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ЗАКУПЕНАТА СТОКА
Клиентът има право без да дължи обезщетение и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор от разстояние в срок 14 дни, считано от датата на получаване на стоката. След упражняване правото на отказ последния е длъжен да върне получените стоки в цялост, в същия вид, както са доставени, с ненарушена опаковка, годни за последваща продажба на други клиенти, заедно с цялата придружаваща ги документация. При условие, че са изпълнени тези изисквания “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД се задължава да възстанови заплатените суми от клиента.
Възстановяването на сумата при връщане на стоката става на посочена от клиента банкова сметка в Документ за връщане на стока, поместен в пратката, в срок до 14 работни дни от датата на получаване на върнатата пратка. Клиентът не дължи транспортни разходи по връщане на доставената стока до фирмата.

VII. РЕКЛАМАЦИИ
7.1. При установено несъответствие на доставената стока с направената поръчка клиента има право да я предяви в сроковете, предвитени в ЗЗП, раздел III. Рекламации
7.2. Рекламацията се предявява пред фирмата. За да бъде уважена, клиентът следва да приложи стоката по възможност в ненарушена опаковка, както и документите, които я придружават при доставката – касова бележка, фактура и др. документи, установяващи несъответствието на стоката.
7.3. В случай, че претенцията е основателна клиента може да избере начина на удовлетворяване на рекламацията – чрез замяната на стоката с нова, съответстваща на сключения договор за продажба или поправка, ако замяната е невъзможна.
7.4. Клиента няма право да претендира за възстановяване на заплатената от него сума или намаляване на цената, ако “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД се съгласи на удовлетворяване на рекламацията по някой от горните два начина.
7.5. Възстановяване на заплатени суми се извършва само в случай, че удовлетворяването на рекламацията е невъзможно по някой от начините, посочени в т.7.3. от договора.

VIII. ИЗВЪНСЪДЕБНИ НАЧИНИ ЗА РАЗГЛЕЖДАНЕ НА РЕКЛАМАЦИИ И ИСКОВЕ И ДОСТЪП ДО ТЕЗИ ПРОЦЕДУРИ
8.1. Използването на извънсъдебни начини за разглеждането на рекламации и искове имат доброволен характер. Текстовете по-долу имат информационен характер и не задължават “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД да използва извънсъдебни начини за разрешаване на споровете.
8.2. Подробна информация за възможностите на Потребителя/клиентa, да се възползва от извънсъдебните начини за разглеждане на рекламации и искове, както и за принципите на достъп до тези процедури са достъпни на интернет адреса на Комисията за защита на потребителите: https://www.kzp.bg/ и Министерство на икономиката: https://www.mi.government.bg/bg/themes/urejdane-na-potrebitelski-sporove-po-sadeben-i-izvansadeben-red-organi-za-alternativno-reshavane-na-325-325.html. Българският Министър на икономиката одобрява списък на субектите, признати за органи за алтернативно решаване на потребителски спорове на територията на Република България.
8.3. Потребителят/клиентът притежава следните примерни възможности да ползва извънсъдебни начини за разглеждане на рекламации и искове:
а. Клиентът има право да се обърне към арбитражен съд, с иск за разрешаване на спора, произтичащ от сключения Договор за покупко – продажба.
б. Клиентът има право да се обърне и към българската Комисия за защита на потребителите и помирителните комисии, създадени от Министъра на икономиката в България, съгласно Закона за защита на потребителите.
в. Kлиентът може да подаде жалба чрез Онлайн Платформата за решаване на спорове (ОРС): http://ec.europa.eu/consumers/odr/. Платформата за онлайн решаване на спорове (ОРС) също така представлява източник на информация относно начините на извънсъдебно разрешаване на спорове, които могат да възникнат между търговците и Потребителите.

IX. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ/КЛИЕНТА
9.1. Потребителят/клиентът има възможност да разглежда и да поръчва обявените стоки на Интернет магазина WWW.KENSOL.EU.
9.2. Потребителят/клиентът има право да се информира за състоянието на своята поръчка.
9.3. Потребителят е длъжен да заплати цената на поръчката си според обявените начини на страницата WWW.KENSOL.EU.
9.4. Всеки потребител, независимо дали е клиент на “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД се задължава при ползване на услугите:
• да не нарушава и да зачита основните права и свободи на гражданите и правата на човека, съгласно Конституцията и законите на Република България и признатите международни актове;
• да не накърнява доброто име на другиго и да не призовава към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпление, към насилие над личността или към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда;
• да не нарушава чужди имуществени или неимуществени, абсолютни или относителни права и интереси, като право на собственост, право на интелектуална собственост и др.;
• да спазва българското законодателство, приложимите чужди закони, правилата на морала и добрите нрави и Интернет етиката при ползване на Интернет магазина WWW.KENSOL.EU.
• да уведомява незабавно “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на предоставяните услуги;
• да не зарежда, изпраща, предава, разпространява или използва по какъвто и да било начин и да не прави достояние на трети лица софтуер, компютърни програми, файлове, приложения или други материали, съдържащи компютърни вируси, системи за неоторизиран отдалечен контрол (“троянски коне”), компютърни кодове, или материали, предназначени да прекъсват, затрудняват, нарушават или ограничават нормалното функциониране на компютърен хардуер или софтуер или телекомуникационните съоръжения или имащи за цел неоторизирано проникване или достъп в чуждестранни ресурси или софтуер;
• да не извършва злоумишлени действия;
• да обезщети “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД и всички трети лица за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, включително за всякакви разходи и платени адвокатски възнаграждения, настъпили вследствие на предявени искове от и/или платени обезщетения на трети лица във връзка с Интернет страници, хипер-връзки, материали или информация, които Потребителят е използвал, разположил на сървъра, изпращал, разпространявал, направил достояние на трети лица или направил достъпни чрез /името на сайта/ в нарушение на закона, настоящите Общи условия, Добрите нрави или Интернет етиката;
9.5. Клиентът се задължава да посочи точен и валиден телефон, адрес за доставка и електронен адрес, да плати цената на стоката, да заплати разходите по доставката, когато същата не е безплатна, и да осигури достъп и възможност за получаване на стоката. В случай, че изрично не е посочено, че доставката е безплатна, същата се счита за възмездна.
X. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ТЪРГОВЕЦА
10.1. “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД няма задължението и обективната възможност да контролира начина, по който потребителите използват предоставяните услуги.
10.2. “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД има право, но не и задължение да запазва материали и информация, разположени на сървъра на WWW.KENSOL.EU.
10.3. “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД има право по всяко време, без уведомяване на потребителя/клиента, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите условия, както и по преценка на “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД да прекрати, спре или промени предоставяните услуги във връзка с ползването на сайта. “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД не носи отговорност спрямо потребителите и трети лица за претърпени вреди и пропуснати ползи, настъпили вследствие прекратяването, спирането, променянето или ограничаването на услугите, изтриването, модифицирането, загубването, недостоверността, неточността или непълнотата на съобщения, материали или информация, пренасяни, използвани, записвани или станали достъпни чрез WWW.KENSOL.EU. “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД след получаване на плащането се задължава да достави в срок заявената за покупка стока, да проверява за качеството на всеки артикул преди да бъде изпратен (в случай, че това е възможно, без да се нарушава целостта на опаковката).
10.4. “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения, или за загуба на данни, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством предоставяните услуги. Съветите, консултациите или помощта, оказани от специалистите и служителите на “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД във връзка с ползването на услугите от потребителите, не поражда каквато и да било отговорност или задължения за “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД. Дружеството не носи отговорност при невярност на посочената от производителя информация за стоката.
10.5. “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД има право да събира и използва информация отнасяща се до неговите Потребители/клиенти.
10.6. Информацията по предходния член може да бъде използвана от “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД, освен в случай на изрично несъгласие на Потребителя, изпратено на посочения e-mail адрес. “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД събира и използва информацията, за да подобрява предлаганите услуги. Всички цели, за които “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД ще използва информацията ще бъдат съобразени с българското законодателството, приложимите международни актове и добрите нрави.
10.7. “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД не носи отговорност за неизпълнение на задълженията си по този договор при настъпване на обстоятелства, които “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД не е предвидило и не е била длъжно да предвиди – вкл., случаи на случайни събития, проблеми в глобалната мрежа на Интернет и в предоставянето на услугите извън контрола на “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД.
10.8. “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД има право да инсталира на компютрите на потребителите кукита (cookies). Кукитата представляват текстови файлове, които се запазват от Интернет страницата върху твърдия диск на Потребителя и позволяват възстановяване на информация за Потребителя, като го идентифицират и позволяват проследяване на действията му, Интернет страниците, които посещава, хипер-връзките, които използва, информацията, която ползва и записва и други.

XI. ЛИЧНИ ДАННИ
11.1. “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД гарантира на своите потребители/клиенти конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите и при условията, посочени в настоящите Общи условия. “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД защитава личните данни на потребителя/клиента, станали му известни при попълване на електронната форма за извършване на заявление за покупка, като това задължение отпада в случай, че Клиентът е предоставил неверни данни. При спазване на действащото законодателство и клаузите на настоящите Общи условия, “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД може да използва личните данни на Клиента единствено и само за целите, предвидени в договора. Всякакви други цели, за които се използват данните, ще бъдат съобразени с българското законодателство, приложимите международни актове, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави.
11.2. “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД се задължава да не разкрива никакви лични данни за Клиента на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите когато е получил изричното писмено съгласие на Клиента, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация. “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД е длъжна да предостави информацията по силата на закона.
11.3. “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД има готовност да изтрие данните на всеки регистрирал се потребител при негово желание като го декларира e-mail адрес: onlinestore@kensol.eu и данните му от www.kensol.eu ще бъдат заличени.

XII. ИЗМЕНЕНИЯ
Oбщите условия могат да бъдат променяни по всяко време от “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД, която има право и да променя характеристиките на предоставяните услуги и настоящите Общи условия и на основание промени в законодателството. “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД се задължава да уведоми Потребителя за промените в Общите условия, като на видно място в Интернет страницата си публикува съобщение за измененията им и му даде достатъчен срок да се запознае с тях. В дадения срок, ако Потребителя не заяви, че отхвърля промените, то той се счита обвързан от тях. В случай, че Потребителя заяви в дадения срок, че не е съгласен с промените, то “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД има право веднага да спре или прекрати предоставянето на услугите на Потребителя.

XIII. ТЕРМИНОЛОГИЯ
13.1. Под “Потребител/клиент” се разбира всеки, който е заредил в Интернет страницата WWW.KENSOL.EU на своя компютър.
13.2. Под “Поръчка” се разбира избраните стоки и всички други атрибути, свързани с начина на доставка и заплащане на стоката от клиента/потребителя.
13.3. Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля. В случай, че съгласие не бъде постигнато, всички неразрешени спорове, включително спорове, породени или отнасящи се до тълкуването му, недействителност, изпълнение или прекратяване, както и спорове за попълване на празноти в договора или приспособяването му към нововъзникнали обстоятелства, ще бъдат разрешавани от компетентния съд по регистрация на “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД, съобразно българското законодателство.
“КЕНСОЛ Трейдинг” ООД
Седалище и адрес на управление: гр. Русе, ул. “Зорница” № 3
ИН по ЗДДС: BG204822155
Контакти с “КЕНСОЛ Трейдинг” ООД:
гр. Русе, ул. “Зорница” № 3
Телефони: 082/81 77 70, 082/81 77 71
Факс: 082/ 81 77 72
Мобилни телефони: 0882 44 13 88, 0888 35 32 29, 0887 93 54 73
E-mail: onlinestore@kensol.eu

 

Пролет - Лято '23

Spring-summer'23

Всички поръчки включващи аутлет артикули за периода 04 - 20 август ще бъдат изпълнявани след 21 август 2023! Благодарим ви!